Casa Dinainte
CASA DINAINTE - IMBINARE INTRE TRADITIE SI MODERN

Pe vremuri, casa ”dinante” era acea încăpere, prima de la intrare, cea mai bine amenajată unde proprietarii, oameni harnici, puneau cea mai bună mobilă, cele mai frumoase covoare, țesături, perdele și așternuturi. Era totodată camera unde tot timpul lucrurile stăteau frumos aranjate și curate, și unde se intra doar la momente de sărbătoare și îi găzduia pe cei mai de seama oaspeți. În Casa „dinainte” aveau loc cele mai importante evenimente din viața gazdelor: întâlniri, șezători, petreceri, sărbători religioase, nunți, botezuri.


Casa ”dinainte” era ornamentată cu cele mai de preț obiecte pe care le aveau proprietarii – de obicei destul de modeste și simple, totuși cu bun gust și extrem de frumoase. Tot timpul într-o ordine desăvârșită, caracteristice acestei case erau pernele mari de puf îmbrăcate în fețe de pernă frumos brodate, lavițele lungi cu speteze acoperite cu blănuri de la animalele de casă sau țesaturi făcute de către gospodina casei. Pereții erau ornamentați cu farfurii viu colorate împrejmuite cu ștergare de pânză cusute în diferite modele, la fel de colorate ca și farfuriile.


În această casă de obicei era adăpostită și ”lada de zestre” – o ladă mare din lemn sculptat – în care se păstrau cusături și îmbrăcăminte ca zestre pentru tinerele fete și feciori.


Casa ”dinainte” era un adapost al culturii și tradiției – femeile uneori petreceau zile și nopți la rând să țeasă și să coase lucrurile care ulterior vor împodobi casa dinainte. Casa „dinainte” era astfel o îmbinare între tradiție și sărbătoare, și întotdeauna era gazda momentelor de bucurie în famillie românești.


Pensiunea „Casa Dinante” a fost creată și deschisă cu gândul la sărbătoare, la relaxare într-un confort total pentru întreaga familie. Scopul nostru este să fim pentru tine și familia ta acel loc unde poți să te relaxezi, să te bucuri alături de cei dragi într-o atmosferă plină de bună-dispoziție, într-o ambianță modernă și plina de bun gust. Casa ”dinainte” era locul unde gazdele ofereau tot ce e mai bun oaspeților lor – la fel vă promitem și noi ca si gazde ale Pensiunii Casa Dinainte.


Un meniu bogat și tradițional, camerele mobilate cu lemn masiv, piscina, sauna și jacuzzi cu un design plăcut și actual, terenul de sport multifuncțional și locul de joacă pentru copii aduc familiei tale partea de relaxare de care are nevoie – fie pentru o vacanță mai lungă sau pentru un weekend în afara aglomerației orașului.


În vecinătatea pensiunii Casa Dinante poti să te bucuri de activități precum plimbările cu caii, sau vizitarea mini-grădinii cu animale – locul unde copii tăi și tu puteți vedea de aproape animale sălbatice dar și domestice.


Te așteptăm să ne treci pragul. Pensiunea Casa Dinante e întotdeauna pregătită cu tot ce are mai bun pentru tine!